mandag den 18. juli 2016

Er vild med citater og blomster:-)


Flowers are the music of the ground, from earth's lips, spoken without sound !


Citatet læste jeg den anden dag på min nieces instagram, det var sat sammen med roser. Hun er sådan en klog ung kvinde som jeg beundre meget!

Alle billeder er fra forhaven, som også er en del af den store terrasse, der er på første billede. Dejligt med et kamera der virker igen;-)))
Ha en skøn mandag
Med blomstrende hilsner Anette

34 kommentarer:

 1. Hvilken skøn og smuk frodighed! - Du har allerede en sommerfuglebusk som blomstrer. Er det ikke meget tidligt? Ja, det er svært at undvære et kamera:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Susanne! Jeg har faktisk to blomstrende sommerfuglebuske, hvoraf den ene kun har stået her i en måned. Men om det er tidligt, ved jeg ikke, men de er tidligere end de resterende 4:-)

   Slet
 2. Hej Anette

  Ja, man bliver let helt poetisk anlagt når man får en ordentlig dosis havelykke :-).
  Der ser så dejligt og frodigt ud i dine bede, god blanding med vildt og grøftekant. Specielt billedet med rølliker og deres lilla selskabsplante (hvilken er det, ligner de vilde?) synes jeg er specielt yndigt.
  Men må nok også sige at jeg synes du er en modig kvinde, sådan at lukke sæbeurt ind i dine bede... De er yndige, men mage til vildbasse...
  Selv er jeg også glad for det der sår sig selv og kan selv. Hører ofte mine yndlinge omtalt som ukrudt, jacobsstige, digitalis, løvefod, slangepileurt, akeleje, haveklinte og så videre. Men sæbeurt, der er jeg alligevel lidt en kylling. Skulle den ind i min have ville det blive i en potte!
  Tak for skønne billeder!

  Mvh. Gitte

  PS: glemte helt at nævne din havelåge der skimtes i baggrunden af første billede med sæbeurten. Jeg synes den er så fin, uhøjtidelig og lidt rå, helt rigtig til sine omgivelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte!
   Ja det har du ret i og glæden bobler:-)
   Sjovt med røllike, har købt dem i orange og pink, men alle bliver rosa/hvide som de vilde, og selvskabsplanten er skarbiosa-også en vildart, da jeg har en oplevelse(ubegrundet men alligevel) at de minder meget om hinanden.
   Tak for den med sæbeurten, var ikke rigtig opmærksom på dens villighed. Den har stået stille siden 13, ikke gjort meget væsen af sig, det er først i år jeg oplever, at jeg skal være over dem, også når jeg kigger på det sted jeg hentede dem i sin tid. Vi en 3 m bræmme ud til marken hvor de kan stå i sammen med kvikgræs og skvalderkål, for den duft og sødme altså.
   Genkendeligt den med at vores ynglinge bliver omtalt som ukrudt, men pyt;-)
   Dejligt du havde lyst til at kigge med, og mange tak for ordene omkring min havelåge!
   med venlige hilsner Anette

   Slet
  2. Kigge med, det har jeg nu gjort længe. Nydt det har jeg bestemt også. Men hvis andre allerede har sagt/skrevet det jeg også tænker, ja så giver jeg ikke nødvendigvis mit besyv med.
   En sidste bemærkning ang. sæbeurten: man siger jo ofte at græsslåning kan slå det meste ihjel, selv skvalderkål, tidsler og brændenælder. Men det gælder altså ikke sæbeurten. Min mor kom til at sætte den i sit staudebed. Efter et par år havde den sat skud op til to meter ude i græsplænen! En kradsbørstig fætter er den. Men i grøftekanter med andet smukt "krudt" er jeg også udelt begejstret :-).

   Slet
  3. Mange tak for bemærkning omkring sæbeurten, den er taget til efterretning og må flyttes langt væk fra forhaven, til et sted den kan få lov at være kradsbørstig;-). Sidste år fjernede jeg en enorm enggræs, den skal end ikke være på grunden.

   Slet
 3. Det citat passer jo perfekt på dine billede Anette.
  De taler helt for sig selv og kan skabe glæde og harmoni.
  Så smukt det er.

  Rigtig dejlig mandag trods regn......
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Charlotte! Jeg havde så mange ord og fortællinger i dag, men de passede ikke rigtigt til billederne.
   Også fantastisk mandag aften til dig, her har det næsten ikke regnet i dag-også har jeg gjort rent, altså det passer ikke sammen;-)
   Hilsner Anette

   Slet
 4. Smukke billeder - dejlig frodighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak Jørn:-))) og god aften!
   Hilsner Anette

   Slet
 5. Ja det er nu flot i din forhave med vildskaben, så må du se, om du vil lade det være, eller du vil tæmme det. Det kan nok blive svært at styre, men det ser godt ud.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange 1000 tak Lisbeth:-) Det er vældig morsomt at flere kunder også er begyndt at bemærke blomsterrigdommen! Det skal helt klart tæmmes, om end det ikke er til at se på de viste billeder, er jeg begyndt. Min store nysgerrighed er også om jeg formår at styren det hele og holde det i arve.
   Til nu er det nok dagpragtstjernen der skal holdes ekstra øje med, eller klippes ned inden den smider frø-+ ved denne, er at den er let at rykke op. Det er en form for eksperiment eller et studie-egentligt dumt sted at gøre det, men det passede sig så godt der:-)
   Knus Anette

   Slet
 6. Hej Anette.Jeg har sagt det før og gør det gerne igen.
  Din forhave ser bare eventyrligt ud med al den vildskab og smukke blomster.
  Kan jo se at du også er med på trenden fra London med alle dine rølliker.
  Her bliver der klippet ned og luget efter ferien
  Rigtig god aften til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette!
   1000 1000 tak:-) sagde det også til Gitte, med de rølliker, de vil alle blive hvidlige eller rosa, tror det må være bierne eller sandjorden der gør det??? Tænkte det samme da jeg så dit indlæg, det er altså morsomt at opdage:-)
   Rigtig god lugning og klipning!
   Må du også have en god aften
   Knus Anette

   Slet
 7. Hej Søde Anette.
  Når jeg ser dine billeder af forhaven, så får jeg sådan et billede af en pige (det er mig) der danser rundt i en fin kjole og plukker den smukkeste buket :o)
  Alma kan bedst li billedet af Santa i blomsterskoven :o)
  Hvor er det godt du har fået dit kamera igen så vi kan se billeder fra din have :o)
  Rengøring...den klarer vi til vinter :o)
  Kram fra Rosenfeen og lille bløde søde Alma.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej kære Rosenfe:-)
   Ser det levende for mig, dig dansende i hvid/rosa sommerkjole med blomster i favnen, og en yndig lille hund følgende i hælene:-)))
   Hi hi Santa har været verdens dygtigste hund den anden eftermiddag, så kan godt forstå Alma;-)
   Ha ha hvad tror du der skete i går, hvor der endda var en del tørvejr, jeg kastede mig over rengøringen, det kunne ikke vente helt til vinter;-)
   Krammer til er begge fra Anette og Santa

   Slet
 8. Dejlig blomster rigdom du har i din forhave :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Vivi:-)Har lige opdaget at noget af blomsterrigdommen skal holde flyttedag, sæbeurten lyder til at blive en bandit.

   Slet
 9. Hvor er det helt eventyrlige smukke sammesætninger af blomster og farver, virkelig smukt. Godt dit kamera virker igen.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak Anette:-) det er slet ikke til at undvære et kamera, det havde dog drillet længe, så fornøjelsen ved det virker er ekstra stor.
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 10. Billedet af rølliker og blåhat minder mig sådan om min barndoms grøftekanter. Når jeg kikker nærmere på dine billeder, kan jeg se, at der simpelthen er blomster i hele farveskalaen. Og hvor ser det godt ud. Selv om det måske ser så "selvfølgelig" ud, er det ikke kommet af sig selv. Der ligger en meget kreativ åre bag.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna!
   Ja der er meget grøftekant over det billede, tænker selv det samme, elsker de to sammen:-)
   Vil utroligt gerne kunne have farver fra hele skalaen, men den røde-blomst er meget svær at få til at virke rigtig, den står næsten og skriger på en ubehagelig måde, også selvom jeg holder af rød, men mon ikke det lykkedes en dag, uden at skulle lave rent rødt bed;-)
   Hvor er det godt du syntes det ser selvfølgeligt ud, for gør mit bedste for ikke at skabe højtidelighed ud af det, det passer ikke så godt til stedet her, eller mig.
   Mange tak!
   Hilsner Anette

   Slet
 11. Kære Anette. Smukke ord om blomster, smukke billeder af blomster :-) Jeg bliver nød til at besøge dig og din have. Hvor er det et fantastisk farvevæld og sikke mange forskellige former sat sammen, det er en fornøjelse at kigge på. Sikkert meget mere overvældende i virkeligheden :-) Til tider er stykker af haven, som stykker af musik, overvældende smukt. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete!
   1000 1000 tak, for dine musiske ord! Du er så hjertelig velkommen. Det er altid spændende at vise andre rundt i haven, snakke og drikke lidt kaffe/the-om det er mere overvældende i virkeligheden, det ved jeg ikke, men ved billeder kan snyde, ifht vinkler og rodehjørner. Forhaven er ca 200 kvm inkl terrasse og vildnis.
   Kærlig hilsen og god dag fra Anette

   Slet
 12. Tak fordi du endnu en gang viser os forhaven - jeg er så vild med din stil! Jeg formår slet ikke at lave noget lignende - det er så smukt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Frede, smiler bredt, syntes faktisk selv at det ofte er det samme der vises, også selvom det er forandret. Men mon ikke alle har det sådan engang i mellem.
   Tusinde vis af tak for de flotte ord! Nogle gange kan det godt være svært at se "skoven for bare træer" jeg er ofte en stor kritiker af egne "stilarter/bedrifter"-og så hjælper det at tage billeder. Håber jeg får mig et par timer i dag til den helt store nedklipning og oprydning i lige netop forhaven.
   Igen af hjertet TAK!

   Slet
 13. Hej Anette

  Sikke en smuk og stor forhave. Jeg håber jeg en dag kan komme forbi og se den, og din skønne butik. Du har det dejligt. Håber du får en fantastisk sommer!

  Hilsen Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria!
   1000 tak:-) og mon ikke det lykkedes en dag, at mødes både hos dig og hos mig:-) Rigtig fantastisk sommer til dig med!
   Hilsner Anette

   Slet
 14. Kæreste Anette.
  Dejlige billeder af farver, frodighed, lethed, fylde og dufte. Forhaven er bare så køn med alle dens blomster og farver.
  Tak for kigget, jeg nyder det hver gang
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten!
   Tusinde tak, og hvor lyder det godt:-)
   Knus Anette

   Slet
 15. Hej Anette.
  Sikken en forhave, jeg bliver glad af, at kigge på dit plantevalg med mange skønne farver. Jeg tror også du får besøg af mange sommerfugle, humlebier og svirrerfluer. Har du haft den meget lyserøde blomst i mere end een sæson? Jeg tror den hedder Gaura( vist forkert stavet) den er en slags sommerfugleblomst, men ikke staude sommerfugleblomst.
  Kærlig hilsen
  Hanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne!
   Hvor bliver jeg glad af at du fortæller, og ja her er mange insekter. Det er en Gaura, som har overvintret ude op langs huset, havde to, den anden stod knapt så beskyttet og er død. For flere år siden havde jeg to der overvintrede i krukker i utroligt mange år, dengang boede i byen, så mere lunt. De er simpelthen så fine:-) og kan tåle tørke.
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 16. Skønne billeder du viser :)
  Jeg holder også meget af citater...overvejer faktisk at sætte mit yndlings-havecitat på mit coverbillede :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Esther:-) nu må jeg snart have sat dig på min blogliste, for render også og kigger hos dig, kan ikke lade være:-)
   Det kan jeg godt forstå:-) jeg har også tænkt at jeg gerne vil have plads til lidt citater/digte på min blog.

   Slet