Gårdsanger af en anden verden- af Malene Fenger-Grøndahl

Den 16 oktober 2016

For mere end en uge siden fik vi en søndag sidst på dagen besøg af et meget skattet ungt menneske. Han kom uanmeldt, det gør han altid, denne gang havde vi ikke set ham siden jul, så overraskelsen var stor, og meget glad. Han var netop hjemvendt fra en rejse på 9 mdr, hvor han havde gøglet og spillet sig rundt i den "tungere" del af verden. Det er Anders tv på billedet af bogen. Når han kommer er det med ufatteligt mange oplevelser i ærmet og rygsækken. Og hvor jeg/vi nyder at komme med på de eventyr. Forrige gang han var her, havde han sejlet med skoleskibet Danmark:-)

Nå men denne gang kom Anders med en bog til os, der næsten lige er udkommet. Jeg har ufatteligt længe haft lyst til at læse igen, og andet end på internet og om have, det skulle være noget ægte og noget jeg kunne få udvidet min bevidsthed og forståelse af, og ikke spirituelle eller psykologiske bøger, dem har jeg vist læst min portion af;-) Så sent som samme formmiddag havde jeg stået længselsfuldt og  ledt, efter en for mig læseværdig bog, jeg fandt ingen.
Denne handler om en af Anders venner på 30 år, hans liv og oplevelser med gårdsanger miljøet. Det er en rørende og meget meget sigende fortælling om et ungt liv, musikken, miljøet, der kryber under huden og tager en med ind i kærlighedens univers hvor fordomme ikke er eksisterende. Jeg har slet ikke læst den færdig endnu. Bogen er så skattet, og kom som kaldet. Jeg elsker den slags synkroni i hverdagen.
Af hjertet tak Anders!#Gårdsanger af en anden verden-en fortælling om musik og kærlighed af Malene Fenger-Grøndahl # Gårdsanger af en anden verden #en fortælling om musik og kærlighed # Malene Fenger-Grøndahl

10 kommentarer:

 1. Sikke et spændende liv med masser af oplevelser af foskellig art han har fået med sig efter sådan en tur:) Det spændende og modigt at tage ud på sådan en rejse. Det lyder også som en rigtig god bog Anette skønt for dig at fordybe sig i :) Rigtig god læselyst søde <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh ja hvor er det et spændende liv han har sig, han er et fantastisk ungt menneske! Og du har ret det kræver mod, da jeg var ung drømte jeg om det samme-men måske længslen ikke var den samme som den Anders og andre eventyr rejsende viser.
   -For en lille stund siden kom jeg til at invitere et par vagabonder med hjem til kaffe/kage-de fortalte at for dem var det en trang, til at vandre, en trang de ikke kunne overhøre, de måtte bare ud og gå.
   Ja det er en helt igennem fantastisk bog-rummelig og yderst kærlig, trods det den også kommer ind på tungere emner-men også de rummes af kærlighed.
   Jeg læser stadig i den-det er altså underligt at kan læse en bog i det tempo-men hvor er det rart!
   1000 tak og stort knus<3

   Slet
 2. Ja det må være en helt særlig oplevelse med alt det som han har fået med sig i bagagen og har lagret sig i ens bevidsthed en skøn følelse. Ja der skal godt nok mod til men sikke rig på oplevelser man så kan blive:) Ja det kunne jeg sagtens forestille mig med dig Anette at det var noget du også godt havde turdet kaste dig ud i. Der har nok været en mening med du ikke førte det ud i livet. Men tror du er typen der ville have klaret det rigtig godt. Som helt ung var jeg i Israel i Kibbutz i 3 måneder syntes det var en dejlig oplevelse , men var jo ikke vant til at rejse så var noget nervøøøøs men det gik fint. Skønt når man har det på den måde og trangen dertil og kan drage ud i verden :)Hvor er du sød og rummelig Anette og garanteret en god eftermiddag med vagabonderne til kaffe og kage. Du et godt menneske:) Ja kunne jeg forestille mig det må være den trang til bare og skal ud og gå:) Dejligt for dig at læse i bogen med alle dens vinkler skønt og få lov til at komme ind i en lidt anden verden. Endnu engang rigtig god læselyst når du fordyber dig i bogen <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det spændende at høre du har været i kibbutz-en go oplevelse at have med sig-måske jeg kan høre om den engang:-)))
   Du har helt ret at min vej var ment som en anden, det er sjovt at tænke på, for man ville jo være noget anderledes end nu:-) Heldigvis ligger fortrydelse ikke til mig-det skulle da lige være når jeg får sagt noget hø(glemt at tænke videre) men i de fleste tilfælde kan der rettes op på den slags.
   Kim lavede vagabondernes barnevogn, og Santa stjal den ene af deres to bamser, og han fik lov at beholde den, så nu ligger der en en dyng våd bamsefisk rundt omkring i haven, han elsker den.
   1000 tak for dine søde ord, de er skattet<3

   Slet
 3. Jo det var en spændende tid jeg havde da jeg var i kibbutz en oplevelse jeg havde med min skole veninde som jeg har kendt siden 1 klasse så noget helt særligt <3 Det er nemlig sjovt at tænke på hvordan ens vej former sig og de tanker man kan gå med om noget gerne vil forandrer sig gennem livet<3 Godt fortrydelse ikke ligger til dig. Jo jo det kender jeg også til at man måske lige kommer til at sige noget hø så det jo bare med at rette op på det igen. Det gjorde jeg fornylig , men er blevet snakket godt igennem:) Det skal jo ud af hovedet ikke.... Ej hvor sødt Kim også lavede vagabondernes barnevogn rigtig godt træk. Tror det ligger til jer i er rummelige og gode mennesker<3 Hi hi for Santa med bamsen er han garanteret glad for den som nu er blevet til en dyng våd bamsefisk:) Åh han er ski også dejlig søde Santa skøn hund :) Velbekomme for ordnede søde<3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor må det være dejligt stadig at være sammen med sin barndomsveninde-og den oplevelse i har haft sammen er fantastisk, kan godt forstå du føler det som noget helt særligt<3
   Hi hi det var så sjovt at se da Santa stjal fisken, og opleve den glæde der strømmede ud af vagabonden da det skete, ham og Santa var på bølgelængde allerede da vi i flok gik herhjem. Fisken er ikke særlig lækker mere, men der er stadig hel;-)
   Krammer
   Godt vi har ordene til at udrede misforståelser.......

   Slet
 4. Ja helt sikkert vi har et særligt bånd jeg og min barndoms veninde igennem så mange år og kender hinandens styrker og svagheder<3 Åh ja jeg kan virkelig se søde santa for mig med fisken hi hi og glæden ved vagabonden da det skete dejligt. Dejligt indfald og en oplevelse på den dag. Hi hi med fisken han har rigtig muntret sig.
  Ja helt sikkert godt vi har ordene til at udrette misforståelser......

  SvarSlet
  Svar
  1. Så hyggeligt at læse dit skriv Susanne<3 Stort KRAM til dig fra mig:-)))<3

   Slet
 5. Hej Anette
  Jeg ville egentlig læse dit sidste nye indlæg, der handler om kurset, men det poppede ikke op, kun det forrige du har lavet. Derfor kom jeg ind på dette her i stedet. Det lyder som en spændende bog og et spændende besøg.
  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth!
   Ja som du har opdaget, var der sket en upser med det nye indlæg:-)) Det er en fantastisk bog, har dog måttet slippe den for en stund-da der er andet vældig aktuelt-og når vi når aften er jeg træt.
   Anders er et fantastisk og spændende ungt menneske,vi er så glade for at han dukker op. Næste gang han pludselig kommer, skal han have min gamle harmonika,som jeg måtte selv eje den pgu af historierne, for kan ikke spille;-)
   Kram

   Slet